Màsters
Descarregar PdfEl departament coordina i imparteix la majoria de la càrrega docent del Màster en Gestió i Innovació a la Indústria Alimentària (GIIA). Aquest màster, amb un nombre màxim de places de nova entrada de 20 alumnes, forma titulats superiors preparats per afrontar-se als durs requeriments de formació i treball a la indústria agroalimentària, professionals que hauran de ser competents com a gestors de la qualitat i el bon funcionament de la indústria, a la vegada que preparats per saber dinamitzar la part més innovadora de l’empresa en un entorn fortament competitiu.
El Pla d’Estudis contempla un únic itinerari d’orientació eminentment professionalitzador, estructurat en 5 mòduls obligatoris, complementat amb la realització d’un Treball Final de Màster (mòdul 6). L’estructura del Màster és la següent:
| Codi | Assignatura | Crèdits ECTS |
| Mòdul 1. Qualitat i seguretat alimentària | ||
| 13115 | Gestió de la Qualitat i Innovació | 4 |
| 13101 | Gestió de Laboratoris | 2 |
| 13102 | Seguretat Alimentària | 4 |
| Mòdul 2. Gestió empresa i estratègies de màrqueting | ||
| 13116 | Organització i Innovació Empresarial | 2,5 |
| 13104 | Màrqueting i Relacions Internacionals | 2,5 |
| Mòdul 3. Postcollita i industrialització de fruites i hortalisses | ||
| 13117 | Avenços en Postcollita de Fruites i Hortalisses | 6 |
| 13118 | Avenços en Sucs de Fruites i Hortalisses | 2 |
| 13107 | Aliments de Quarta Gamma | 2 |
| Mòdul 4. Tecnologia d'olis vegetals | ||
| 13119 | Innovació en Oli d'Oliva i Olives de Taula | 3 |
| 13120 | Oli de Llavors: noves fórmules i processos | 2 |
| Mòdul 5. Tecnologia d'elaboració de productes carnis | ||
| 13121 | Avenços en Productes Carnis Curats | 2,5 |
| 13122 | Avenços en Productes Carnis Cuits | 2,5 |
| 13112 | Tecnologia d’Elaboració de Plats Precuinats | 2,5 |
| 13113 | Llescat i Envasat | 2,5 |
| Mòdul 6. Treball Final de Màster | ||
| 13114 | Treball Final de Màster | 20 |
Per altra banda, el Màster GIIA participa en el programa de simultaneïtat, una proposta de l’ETSEA dissenyada per fer compatibles els estudis i l’adquisició de competències de dos màsters.
A la pràctica, es tracta d’un itinerari formatiu que consisteix en cursar simultàniament las matèries del Màster GIIA i les matèries del Màster en Enginyeria Agrònomica seguint un itinerari preestablert. L’estudiant que decideix seguir aquest itinerari pot aconseguir les competències i els títols de tots dos màsters amb un important estalvi de temps i diners. Per això, moltes de les assignatures del Màster GIIA estan igualment ofertes al Màster d’Enginyeria Agrònoma.
A més, el DTECAL participa en la docència d’altres màsters de la UdL, impartint les següents assignatures:
- Màster en Enginyeria Industrial
▪ Operacions Bàsiques de processos químics (14353)