Recerca

 Descarregar Pdf

El Departament de Tecnologia, Enginyeria i Ciència dels Aliments (DTECAL) de la Universitat de Lleida és un departament amb una gran projecció en l’àmbit de la recerca científica, en el que es troben implicats tots els seus membres d’una forma molt activa. Els membres del DTECAL pertanyen a tres grups de recerca Consolidats de Qualitat reconeguts per la Generalitat de Catalunya, el de Tecnologia dels Productes Vegetals, el de Postcollita i el de Tecnologies Innovadores per l’Obtenció d’Ingredients i Productes Alimentaris.

El DTECAL ha estat reconegut com el primer centre investigador en l’àmbit de la Tecnologia d’Aliments a Catalunya i el setè de tota Espanya segons el Ranking I-UGR que avalua, de forma independent, totes les disciplines científiques.

El DTECAL centra actualment la seva recerca en les següents àrees prioritàries:

- Antioxidants.
- Enginyeria i enzimologia d’aliments.
- Micologia aplicada.
- Noves tecnologies de processament d’aliments.
- Biologia i Tecnologia de Postcollita.

La recerca esmentada anteriorment es porta a terme a les instal·lacions de les que el DTA disposa als edificis 2, 5a i 5b del Campus de l’ETSEAFIV de la UdL, així como a la Planta Pilot de Tecnologia d’Aliments del propi DTECAL.

Per altra banda, alguns membres del DTECAL formen part d’Agrotecnio, un centre de recerca la missió del qual és la recerca científica d’excel·lència i la resolució de problemes, en l’àmbit agroalimentari, que preocupen directament a la societat. A més, aquest centre contribueix a la formació d’una propera generació de científics especialitzats en la cadena de producció, processat i seguretat dels aliments.

Part del personal investigador del DTECAL porta a terme la seva recerca en el Fruitcentre, centre de l’IRTA en el qual es realitza recerca en les següents línies:

- Qualitat i tecnologia de frigoconservació de fruites.
- Control biològic i seguretat alimentària en la postcollita de fruita.

   Darrera modificació: